A Society Designing Itself

Categories

general

Archives

2015
June
May
April

2014
April

April 2014
S M T W T F S
     
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Syndication

Darja Isaksson är grundare till Ziggy Creative Colony. Hon och jag pratar om empowerment och design som kritisk metod för förankring och utveckling – men vi hinner också med att prata lite om månresor.

Direct download: Darja-Isaksson.mp3
Category:general -- posted at: 3:05pm CET

Lisa Lindström är VD och en av grundarna till Doberman. Vi pratar om designmedvetna beslutsfattare, var de finns och varför de behövs och vilka vinster som finns med att arbeta designdrivet på olika områden i samhället. Vi hinner också prata lite om Obamacare, New York och branscher med kniven på strupen.

Direct download: Lisa-Lindstrom.mp3
Category:general -- posted at: 3:03pm CET

Stefan Moritz är ansvarig för tjänstedesign på företaget Veryday. I vårt samtal pratar vi om ”undercover politicians”, svensk tjänstedesign och varför Sverige är ett land som skulle kunna bli ännu bättre på att profilera sig som en stark tjänstedesignnation.

Direct download: Stefan-Moritz.mp3
Category:general -- posted at: 3:02pm CET

Sara Modig är founding partner på ModigMinoz AB och Maria Björklund är tjänstedesigner på Transformator AB. Tillsammans pratar vi om hur demokrati och design hänger ihop, hur design skulle kunna stärka och förändra vår demokrati samt styrkan i att faktiskt inte veta vart man är på väg.

Direct download: Sara-Modig-och-Maria-Bjorklund.mp3
Category:general -- posted at: 3:01pm CET

Tomas Edman är en av de starka drivkrafterna bakom ”Experio Lab” som startade hösten 2013 inom Landstinget i Värmland. Du får höra Tomas berätta om varför design kan göra skillnad inom hälso- och sjukvården, men också vad han som designaktör kan lära av verksamhetsutvecklare, överläkare och undersköterskor som han möter i sin vardag.

Direct download: Tomas-Edman.mp3
Category:general -- posted at: 2:59pm CET

 

Cristian Norlin, Master Researcher, User Experience Lab, Ericsson AB berättar om hans syn på design, hur design är kopplat till innovation och vad designkunskap kan bidra med i samhället och i ett stort företag som Ericsson. Genom att använda design bidrar han till att försöka förstå hur samhället fungerar, hur människor fungerar och vilka behov och möjligheter det finns att bygga affärer och framtider utifrån detta.

Direct download: Cristian-Norlin.mp3
Category:general -- posted at: 2:48pm CET

1